Mobiililaitteella pelattavat ammuntapelit

Internet tarjoaa paljon viihdettä. Vaikka korkeimman tason ammuntapelejä ei sieltä helposti löydy, tarjoaa se useita vaihtoehtoja mobiili- ja tablettipohjaiselle pelaamiselle. Molemmat näistä muodoista ovat lähtökohtaisesti liian kömpelöitä nopeiden ammuntapelien pelaamiseen, sillä ne ovat hitaita ja rajoitettuja liikkeissään.

Tableteille on nykyään tarjolla liuta pelaamisen arvoisia pelejä, joita käsittelemme tässä artikkelissa. Jos lukijaa mietityttää, miksi pelata online-ammuntapelejä, löytyy siihenkin paljon vastauksia.

Toki tabletilla ja konsolilla pelaaminen ovat täysin eri lajeja, mutta kumpikin takaavat omanlaista viihdettään. Tässä on lista peleistä, jotka tarjoavat viihdettä mobiililaitteelle. On muistettava, että osa niistä toimiikin huomattavasti paremmin yhdistettynä muihin laitteisiin. Kannattaakin siis katsastaa, mitkä pelit ovat lataamisen arvoisia.

Modern Combat 5: Blackout

Gameloftin uusin versio sarjasta on ilmainen, mikä laskee huomattavasti lataamisen aloittamiseen tarvittavaa kynnystä. Huonona puolena pelistä on sanottava, että sen toimivuus laskee huomattavasti, jos internet-yhteys ei ole hyvä.

Sen pelattavuus on kuitenkin erinomainen ja ulkonäkö sitäkin parempi. Tämän yhdistelmän viimeistelee säkillinen käsikranaatteja, joita pelaajalla on käytössään. Pelin grafiikat, tarinankerronta ja jopa multiplayer-asetus toimivat erinomaisesti. Jos sinulla on Android-laite, johon sinulla on ohjain, kannattaa peliä ehdottomasti kokeilla.

Dead Trigger 2

Pelin suosio on selitettävissä sen poikkeuksellisen yksityiskohtaisilla grafiikoilla mobiililaitteiden kilpailuluokassa. Pelissä maailmassa on jäljellä enää 40 miljoonaa, ihmistä jotka kamppailevat zombeja vastaan. Pelin suolana on ehdottomasti sen raskas asearsenaali sen juonen omaperäisyyden sijaan.

Juoni kehittyy myös kohtalaisesti. Pelin rullatessa eteenpäin voi pelaaja vapauttaa uusia aseita, mikä tekee pelaamisesta miellyttävämpää. Kärsimätön pelaaja voi myös ostaa niitä oikealla rahalla. Pelinkehittäjät luovat jatkuvasti lisää sisältöä, mikä tekee pelistä erinomaisen tavan kadottaa tunti ja toinenkin.

Nova 3: Freedom Edition

Gameloft alkaa olla turvallisesti siinä asemassa, että heitä voi kutsua yhdeksi parhaista pelinkehittäjistä Android-pohjalla. Nova 3 ei ole tasaisen pelien tuottamisen jatkumossa poikkeus, vaan edustaa se jonkinlaista tabletti- tai mobiiliversiota, joka on Halon ja Crysisin kombinaatio.

Pelin viholliset ovat korkeasti kehittyneitä, mutta onneksi pelaajan hahmon kantama teknologia auttaa häntä kerta toiseensa pahiksia vastaan maailman pelastamisen toivossa. Pelin moninpeliin mahtuu 12 pelaajaa, mikä on itsessään mielenkiintoinen lisä. Nova 3: Freedom Editionin idea itsessään on kaukana omaperäisestä.

Unkilled

Unkilled on Dead Trigger 2 -sarjan tekijöiden uusin lapsi. Tämä luomus ei missään nimessä ole vahinko, vaan se ehdottomasti edustaa ensimmäisen persoonan ammuntapelien kärkeä omalla alustallaan.

Peli jatkaa zombien teurastamisen linjalla, mutta se on ehdottomasti komeampi kuin kilpailijansa. Kysymys ei ole siitä, että voisiko se kilpailla konsolipelien kanssa. Jos otetaan huomioon, millä alustoilla sitä pyöritetään, on se erittäin hyvännäköinen peli.

Peli toimii parhaiten NVIDIA Tegra -laitteilla. Pelinkehittäjien luomat grafiikat, erikoistehosteet ja heijastukset ovat kolme kertaa tarkempia kuin aikaisemmilla peleillä samalla alustalla.

Jos ulkonäkö jätetään hetkeksi sivuun, niin Unkilled tarjoaa yhä 300 eri tehtävää, joissa pääsee ampumaan enemmän kuin tarvittavan määrän zombeja. Samalla voi nauttia pelattavuudesta, joka on rehellisesti sanottuna miellyttävä. Se on kokonaisuutena huomattavasti parempi kuin ennen.