Ammuntapelien taktiikat

Tässä katsauksessa keskitytään muutamiin online multiplayer -pelien vinkkeihin ja strategioihin. Näihin lukeutuvat mm. se, minkälaiset hahmojen ja aseiden yhdistelmät toimivat Battlefield 1 -osassa. Tässä tutkitaan myös sitä, miten Halon kentiltä pääsee hengissä ulos vaikeassa tilanteessa ja miten multiplayer-kokemuksesta saa eniten irti.

Katsaus keskittyykin puhtaasti konsolikokemuksiin. Heille, joita mobiililaitteella pelattavat ammuntapelit kiinnostavat, löytyy tietoa muualta. Toivottavasti nämä vinkit parantavat pelikokemustasi ja antavat uusia näkökulmia tekemiseesi.

Perusteet

Ennen kun kannattaa sukeltaa yhdenkään pelin yksityiskohtiin, kannattaa muistaa muutama perussääntö ensimmäisen persoonan ammunnoista. Älä ensinnäkään juokse avointen tilojen poikki, sillä tämä liike lyhentää tehokkaasti elinkaartasi. Kun on lyhentänyt elinkaarta, ei välttämättä joka kerta kannata rynnätä kuoleman paikalle vihollisten toivossa. Tällä liikkeellä hyvin todennäköisesti kuolee vain uudestaan.

Kranaattia ei tarvitse käyttää joka kerta, kun kulman takana saattaa mahdollisesti olla vihollinen. Silloin, kun vihollinen on lähistöllä, niin tapa heidät oikein. Kymmenen metrin päästä ei kannata rynnätä vihollisia kohden tapon toivossa.

Halo 4

Halo 4 -osassa on paljon uudistuksia. Ennen kun niiden kimppuun syventyy, kannattaa muistaa, että se on yhä Halo-sarja.

Pidä aina perusteet kunnossa. Opettele käyttämään kranaatteja tehokkaasti ja käytä yhden laukauksen kiväärejä. Älä myöskään joka kerta ota näyttävimpiä Streak-palkintoja, sillä välillä aseet kannattaa vaihtaa kestävyyteen ja vauhtiin.

  • Muutama ero Halo 4 -osassa mahdollistaa myös tyystin uudet kikat. Dominion-pelityypissä esimerkiksi ei ole enää pakollista puolustaa omaa kotipesää niin innokkaasti. Jätä mm. oven lähistölle Sticky Shot, minkä jälkeen voit siirtyä lähistölle odottelemaan helppoja uhreja.
  • Toinen pätevä taktiikka vihollisten metsästämiseen on hankkia Drop Recon. Se kertoo sinulle, mihin seuraava Ordnance Drop on tippumassa. Sen sijaan, että jahtaisit jokaisen niiden sisältöä, hyvän paikan löytäminen lähistöltä mahdollistaa muiden jahtaajien metsästämisen.
  • Hardlight Shield -ominaisuutta kannattaa käyttää tehokkaasti. Se toimii erinomaisesti kranaattiväijytyksiä vastaan. Jos joukkuetoverisi ovat lähellä, voit toimia tulivoiman ottajana. He voivat samanaikaisesti kiertää tappamaan hyökkääjän. Kilpi ei kuitenkaan kestä paljoakaan, joten sopia toivoo, että joukkuetoverit tekevät tehtävänsä tehokkaasti.
  • Asepohjaiset parannukset pelin aikana eivät ole niin hyödyllisiä kuin miltä ne monesti tuntuvat. Uusia primary-aseita löytyy suhteellisen helposti suurimmalta osalta kartoista. Sen sijaan kannattaa miettiä taktiikoita. Jos käytät paljon Jetpack- tai Active Camo -ominaisuutta, AA Efficiency on ehdottomasti tasonosto, joka kannattaa ottaa. Ahtaammilla kentillä Explosives-ominaisuus on erinomainen vaihtoehto oman kill/death-suhteen parantamiseen.

Battlefield 1

  • Eliittiluokkien sijaintien oppiminen on suureksi avuksi. Oikeaan aikaan käytettynä ne saavat muutettua pelien suunnan kulkua.
  • Lentäessä toki pelaajilla on omat mieltymykset, mutta Fighterin nopeus on ehdoton etu. Konetta kannattaa oppia käyttämään tehokkaasti. Bomber Killer -ohjukset ovat todella tehokkaita, kunhan niitä oppii käyttämään.
  • Kaasukranaatit vaikuttavat välillä alitehoisilta, sillä jokainen pelaaja omaa kaasunaamarin. Ne ovat tehokkaita tarkka-ampujien kanssa taistellessa. Kaasukranaatti ei todennäköisesti tapa heitä, mutta ne estävät heidän tähtäämisen, mikä pakottaa tarkka-ampujan usein siirtymään ideaalisesta paikastaan. Tässä tapauksessa heistä on helppo päästä eroon.
  • Ratsastajia vastaan taistellessa ei kannata aina luottaa, että he eivät osaa taistella hevosen selästä. Sen sijaan kannattaa muistaa yksi asia: vaikka hevoseen on helpompi osua, tähtää aina ratsastajaan. Eläimellä on huomattavasti enemmän kestävyyttä kuin raskaastikin suojatulla pelaajalla. Sen jälkeen, kun ratsastaja on kuollut, kohti ryntäävää hevosta kannattaa väistää.